Minkälainen on hyvä ja näyttävä verkkokauppa?

Hyvä ja näyttävä verkkokauppa syntyy huolellisella suunnittelulla ja perehtymisellä oman verkkokaupan ulkoasuun ja kohderyhmään. Kohderyhmälle suunnittelu on hyvin tärkeää koska tuskin raavaita miehiä innostaa hypätä pinkillä värillä ja kukkasilla koristellulle työkaluja myyvälle sivulille. Vääränlaisesti suunnitellut nettisivut voivat karkottaa potentiaalisia kohderyhmään kuuluvia asiakkaita.

Verkkokaupan ikoneja

Verkkokaupan ikonien tulee liittyä aiheeseen ja olla asiallisia.

Ulkoasu

Verkkokaupan tulee olla selkeä, siisti, helposti tulkittavissa ja idealleen sekä yrityksen ilmeelle uskollinen. Yrityksen logon tulisi olla näkyvästi ja selkeästi esillä, että asiakas heti tajuaa olevansa oikealla verkkosivulla. Verkkokaupalla on hyvä olla selkeät ohjeet maksu-ja toimitusehtoihin sekä tuotteen palauttamiseen liittyviin ehtoihin.

Tuotekategoriat on hyvä olla helposti löydettävissä esimerkiksi verkkokaupan vasemmassa reunassa listattuna, mikä onkin yleisin asettelumalli. Myös sivun yläreunaan ponnahdusikkunan alle piilotettu hakupalkki on suosittu, koska se tekee etusivun ilmeestä siistin.

Alaotsikoita kategorioissa on hyvä olla, mutta ei liikaa jotta hakemisesta ei tule liian monimutkaista ja vaikeaa. Kannattaa liittää alaotsikot vahvasti verkkokaupan sisältöön liittyväksi. Jos esimerkiksi omistat mobiilitarvikkeiden verkkokaupan ja haluat tavoittaa iPhonen omistavia asiakkaita, kannattaa kategorioiden nimien olla esimerkiksi ”suojakuoria iPhone 7:lle” tai ”hienoimmat iPhone X:n kuoret”

Yhteystiedot, yhteydenottolomake ja usein kysytyt kysymykset on hyvä löytyä etusivulta kätevästi, koska nämä ovat asioita joita asiakkaat hyvin usein etsivät.

Näyttävyyttä saa helposti hyvällä designilla ja dynaamisella ulkoasulla joka viehättää kohderyhmään kuuluvia käyttäjiä, ja miksi ei muitakin potentiaalisia asiakkaita. Yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota, ja pitää huoli että niitä ei ole liikaa, sillä se voi tehdä vaikutelmasta epäsiistin. Pohjaväriksi kannattaa valita joko musta tai valkoinen, ja yrityksen pääväreillä korostaa tarpeen mukaan.

Postittaminen

Postitus on yksi toimitustavoista

Eri käytännön asiat

Toimitustapoja on hyvä olla useita ja erihintaisia. Postittaminen on suomessa hintavaa, joten pienemmille tavaroille voi olla mahdollisuutena kirje toimitus joka on halvempi. Jos yrityksellä sattuu olemaan kivijalka kauppa, kannattaa laittaa ilmainen nouto myymälästä, sillä lähellä asuvat mahdollisesti valitsevat ilmaisen noudon ja samalla tulevat myymälään ja saattavat ostaa silloin jotain lisää.

Tuotetiedot ja tuotekuvat tulee olla joka tuotteen mukaan materiaaleista valmistajaan mahdollisimman laajasti selitettynä ja helposti nähtävillä. Jos tuotteesta löytyy eri variaatioita, on hyvä listata eroavuudet tuotetiedoissa joka variaation mukaan.

Ostoskorin tulee olla helposti tulkittavissa, monta kappaletta korissa, mistä poistaa tuote korista ja mistä lisätä kappalemäärää. Toimituksen ja maksutavan valitseminen on hyvä olla selkeästi esillä ja eri vaihtoehdot selitettynä hintoineen.

Maksutapoja on myös hyvä olla useita, korttimaksu, verkkopankki ja laskumahdollisuus ovat yleisimpiä. Suosiotaan nostaa PayPal, sekä erilaiset bittiraha maksut, mutta riittäviä maksutapoja on nuo yleisimmät ensimmäisenä mainitut.

Tarjoukset

Tarjouksista kannattaa mainostaa jo heti etusivulla jotta asiakas heti tajuaa tarttua tarjoukseen. Parhaimpia tarjouksia on varmaankin niin sanotut osta 3, maksa 2 tyylillä toimivat tarjoukset. Näin saadaan asiakas ostamaan yksi tuote enemmän ja mahdollisesti kalliimpi tuote kuin ilman tarjousta, vaikka edullisin tuote tuleekin veloituksetta.

Yksi tärkeä asia, mikä kannattaa myös ottaa huomioon, on sähköpostiin lähetettävä uutiskirje. Tämä kannattaa ottaa käyttöön ponnahdusikkunan muodossa joka ilmestyy asiakkaan hetken selattua sivua. Uutiskirjeen tilaamiseen kannattaa liittää jonkinlainen kerta-alennus, esim. -20% yhdestä tuotteesta tai koko tilauksesta. Näin asiakas saadaan vakiinnutettua helpommin ja palaamaan verkkokauppaan, sillä hän saa nyt kaikki uutiset ja tarjoukset suoraan sähköpostiin.

Verkkokaupan luominen on nykypäivänä todella helppoa. Valmiita verkkokauppa pohjia tarjoavia yrityksiä löytyy laajasti ja varmasti jokaisen tarpeeseen vastaavia toteutuksia. Yleensä valittavana on perustoiminnot sekä laajennetut ja täydet ominaisuudet. Hinta riippuu valittavasta paketista.

Lisänä sivuilla voi olla tuotevideoita vaikka YouTubesta upotettuna tai valmistajan omilta sivuilta jos sieltä löytyy. Asiakkaat varmasti arvostavat jos tuotteen käyttöön löytyy ohjeistusta juuri videon muodossa, selitettynä tai kuvina. Myös kyselylomake on hyvä olla jos tuotteessa jokin askarruttaa kuluttajaa.

Jokainen yritys tekee tietenkin omanlaisensa ja parhaaksi näkemänsä mukaan juuri sellaisen verkkokaupan kuin tahtoo, mutta tässä oli pari vinkkiä miten siitä saa mahdollisimman hyvän.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.