Verkkokauppojen eroavaisuudet

Millä tavoin verkkokaupat voivat erota toisistaan?

Verkkokaupat ovat yleistyneet tällä vuosisadalla huomattavan paljon, ja ne vetävät todella paljon asiakkaita itseensä. Usein verkkokaupat ovat jopa suositumpia kuin kivijalkamyymälät. Verkkokauppoja on paljon erilaisia ja ne eroavat paljon toisistaan.

Tuotteet

Verkkokauppojen tuotevalikoima

Verkkokauppojen tuotevalikoima on yleensä laaja

Jotkin verkkokaupat saattavat myydä kaikkea, vaatteista elektroniikkaan, mutta jotkut verkkokaupat keskittyvät paljon vain yhteen asiakaskuntaan ja kohdistavat myyntinsä heihin. Esimerkiksi jotkut verkkokaupat keskittyvät työkaluihin ja muihin remontointi tarvikkeisiin, kun taas jotkut ovat luoneet verkkosivut pelkästään vaatteille, kengille ja asusteille. Verkkokauppoja on erilaisia melkein jokaiselle erilaiselle ihmiselle ja heidän mielenkiinnon kohteilleen. Esimerkiksi verkkokauppoja on pelkästään suunnattuna tatuoinneille ja lävistyksille, missä myydään tatuointi koneita sekä lävistyksiä, hyvin samaa tyyliä myötäileviä vaatteita, kuten rock-henkisiä mekkoja ynnä muita tämän kaltaisia tuotteita. On myös olemassa esimerkiksi kynsien hoitoon, koristeluun ja tekemiseen tarkoitettuja verkkokauppoja, jotka kohdistavat myyntinsä kynsien kauneudesta kiinnostuneille.

Asiakaspalvelu

Verkkokaupat palvelevat asiakkaitaan myös todella paljon eri tavoin. Varsinkin ulkomaalaisissa verkkokaupoissa, saattaa yhteyden saada asiakaspalvelijaan vain sähköpostin kautta. Suomalaisissa verkkokaupoissa on alettu suosimaan chat-palvelua, jonka kautta asiakas pystyy keskustelemaan ongelmastaan tai hakemaan apua asiakaspalvelijalta heti. Chat palvelu on todella suosittu, ja asiakkaat pitävät sitä todella hyödyllisenä vaihtoehtona. Tietenkin yhtenä asiakaspalveluna toimii puhelimen välityksellä toimiva apu, jossa asiakas soittaa asiakaspalvelu numeroon, ja saa miltei heti apua ongelmaansa. Ulkomaalaisissa verkkokaupoissa voi asiakaspalvelussa olla se huono puoli, että asiakas joutuu kommunikoimaan asiakaspalvelijan kanssa eri kielellä, joka voi taas aiheuttaa erimielisyyksiä. Joissain verkkokaupoissa saattaa ilmetä myös ongelmia, varsinkin jos asiakaspalveluun saa yhteyttä vain sähköpostilla, siten että vastaus kestää liian kauan. Tämä taas aiheuttaa asiakkaiden menetystä, sillä he tahtovat asiakaspalvelua aina mahdollisimman pian.

Tarjoukset

Verkkokauppojen tarjoukset myös vaihtelevat suuresti, ja se että miten he sitä kamppanjoivat. Esimerkiksi joissain verkkokaupoissa saattaa olla ”shoppailu ryntäys”, jossa asiakas saa jotkin tietyt tuotteet alennettuun hintaan, tietyn ajan. On myös verkkokauppoja missä tarjoukset on luokiteltu eri sivulle, ja ne vaihtelevat usein. On myös olemassa verkkokauppoja, jotka asettavat tarjoushintoja, vain kun sesonki päättyy, ja tuotteen myynti on loppumassa, ja heidän pitää päästä eroon viimeisistä tuotteista.

Jotkin verkkokaupat tarjoavat usein kanta-asiakas tarjouksia, joka vaatii yleensä verkkokauppaan kirjautumisen. Kanta-asiakkaat saavat paljon enemmän huokempia tarjouksia, kuin ”normaalit” kävijät. Joissakin verkkokaupoissa saattaa olla kanta-asiakkailla mahdollisuus kerätä erilaisia pisteitä tilauksistaan, ja kun niitä on kertynyt tarpeeksi, saavat he erilaisia alennuksia seuraavista tilauksistaan. Asiakas kerryttää itselleen pisteitä tilaamalla tuotteita, ja pystyy sitten alentamaan tilaustensa hintaa myöhemmissä tilauksissaan hyödyntämällä pistetiliään. Joitakin kanta-asiakas tarjouksia voivat olla yksinkertaisesti halvemmat hinnat tuotteille, tai sitten asiakas saa tuotteen tietyn prosenttimäärän halvemmalla tuotteen. Jotkut verkkokaupat myös tarjoavat tarjouksissaan erikois tarjouksia pelkästään kanta-asiakkaille, ja näitä tarjouksia ei rekisteröimättömät asiakkaat saa.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.